Home

marți, 27 noiembrie 2018

Când stai de vorbă cu un diabetic...

Când stai de vorbă cu un diabetic, întreabă-l cu sinceritate ce mai face, dar nu-l întreba NICIODATĂ dacă mai face insulină sau dacă nu a scăpat între timp de diabet;

Când stai de vorbă cu un diabetic, nu-i da niciodată sfaturi în ceea ce privește gestionarea acestuia, mai degrabă încearcă să te pui în postura lui/ei pentru câteva momente și întreabă-te: „Eu cum aș reacționa dacă cineva ar veni și mi-ar spune tot ceea ce eu vreau să-ți spun acum?”

Când stai de vorbă cu un diabetic, nu-l privi niciodată cu milă sau cu un aer de inferioritate. Suntem niște oameni puțin mai speciali și mai „dulci” decât voi, iar ceea ce ne diferențiază sunt acele injecții pe care suntem nevoiți să ni le administrăm zilnic, fără de care viața noastră ar fi o adevărată povară.

Când stai de vorbă cu un diabetic, nu-l întreba niciodată dacă poate mânca ceva dulce sau nu. Diabeticii au voie să mănânce absolut orice, atât timp cât ei calculează și își administrează corect necesarul de insulină.

Când stai de vorbă cu un diabetic, nu-l descuraja, nu-i secera dorințele. La fel ca toți oamenii și noi avem o sumedenie de dorințe, iar diabetul nu ne va împiedica niciodată să ni le îndeplinim. Ducem o luptă continuă cu glicemiile, dar în același timp ne bucurăm de viață și lucrăm la realizarea și împlinirea tuturor dorințelor.

Când stai de vorbă cu un diabetic care e posesor al unui senzor de glicemie și al unei pompe de insulină, nu-l compătimi. Aceste device-uri îi ușurează lupta zilnică pe care o are.

Când stai de vorbă cu un diabetic, fii tu...iar dacă nu poți fi tu, mai bine evită să stai de vorbă cu el... Avem nevoie de oameni naturali și sinceri în viața noastră. Avem nevoie de oameni care să ne înțeleagă toate stările.

Când stai de vorbă cu un diabetic...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu